上一页|1|2|3|上一页
/3页

发表于2013-08-20

佢地系我大学时代的好朋友,兼系一对情侣。男的(啊文),女的(小芳)。小芳就过来同我诉苦,话啊文自己贷款买房,而且系6月份的时候贷款买婚房的。

关键系啊文冇讲过比小芳知道,系小芳自己无意间发现购房合同。小芳就问啊文可5可以加佢个名,啊文考虑左好耐,结果答案都系5可以加,佢话宁愿5结婚都5加,可能系自我中心太强烈啦,佢话5会将命运交到其他人手入面,5会做甘既傻事。

小芳就话了,贷款5加名字系一回事。主要他买既时候看房既时候根本冇问佢既淋法,好似中意D点样既,有D咩打算,令到我觉得我无关紧要,可有可无。最后仲问我,佢要5要同啊文分手。。。

2位亲啊,你地都系我既好朋友,我帮边个都5岩啦,虽然旁观者清,但系我就想做你地既好朋友,5系祸心啊

啊文买楼,好似跟小芳没有半毛子关系。话说点解一定要加名呢?等于送一半比你?距中意供咪供咯,如果5离婚 ,层楼写边个名都一样啦。甘对于个d结婚同父母住的,房子写父母名的呢?又点?你又想加你个名落去啊?
除非话,买楼同供楼你都有出钱,一半或者差不多一半,甘就差不多

跟团旅游就是找罪受。。。。。。

引用:我爱你中山啊在2013-08-20 13:57:08写道:
2楼

啊文买楼,好似跟小芳没有半毛子关系。话说点解一定要加名呢?等于送一半比你?距中意供咪供咯,如果5离婚 ,层楼写边个名都一样啦。甘对于个d结婚同父母住的,房子写父母名的呢?又点?你又想加你个名落去啊? 除非话,买楼同供楼你都有出钱,一半或者差不多一半,甘就差不多 

问题系啊文自己偷偷去贷款买,小芳都冇话佢5出钱供。。

引用:lopl(过客)在2013-08-20 14:06:34写道:
3楼

跟团旅游就是找罪受。。。。。。 

?????

旁观人通俗D讲句:男既市侩,女既现实

楼主相信爱情么?

依家系无房就无妻,你朋友宁愿要房5要妻

引用:房天下友(过客)在2013-08-20 14:19:59写道:
7楼

楼主相信爱情么? 

无房=无妻   点样仲考虑爱情啊。。

引用:喵喵喵mmm在2013-08-20 14:35:52写道:
8楼

依家系无房就无妻,你朋友宁愿要房5要妻 

同感啊

上一页|1|2|3|上一页
/3页