上一页|1|2|下一页
/2页

发表于2013-09-24

系屋K隔离有间旧屋,系之前邻居出租比人地既,不过呢排真系顶5顺了,成日出入既生宝人又多,而且仲发出阵阵恶臭,一到晚上就好吵。后来就直接打电话比邻居问问究竟系咩情况。邻居都话会马上来了解情况,比个答复我。

第日邻居就马上系外地赶翻来带上我一齐去体体咩情况,真系5体5体,一体就吓到你脚仔都软晒。间旧屋本来一楼都带个花园,不过呢租户将80平既屋装修左3个房间,又分别出租比几个外地打工人。房间里面系各种烟头各种垃圾,生活环境好恶劣!好好既一间屋比搞到好似堆田区甘!

当时我个邻居就好嬲甘样马上打电话比原来既租户问佢:“我呢个房东都冇同意,你又点可以转租?我好地地既一间屋比你搞到好似个狗窦甘样,甘多人都已经影响左D邻居既日常生活了。你一系自己过来住,一系就同我搬走。”结果对方就话合同都冇提到唔可以转租,而且佢地房租一次结清,水电都冇拖欠过!点解5可以转租?凭咩要佢搬走!

个日系电话入面吵左半天,都听5出有D咩结果,暂时佢地仲系度交涉紧,或者会采取法律手段解决问题。话晒都系邻居,影响到我正常生活就5好啦。希望快D解决呢个问题,5好再比呢D甘既JP租客稳笨就系啦。

自己抢个沙发

一切按照合同做事

这违反合同法吧?

D捞鬼就系烦

引用:搜房网友(过客)在2013-09-24 14:05:33写道:
4楼

这违反合同法吧?

合同木有写呢。。。

引用:搜房网友(过客)在2013-09-24 14:05:17写道:
3楼

一切按照合同做事

因为合同坑爹,所以就冇办法啦

引用:搜房网友(过客)在2013-09-24 14:06:15写道:
5楼

D捞鬼就系烦

冇办法啦,接受现实啦

发表于2013-10-16

奇葩太多

发表于2013-10-16

上一页|1|2|下一页
/2页